Vem är Bas Mensink?

Om någon av våra kunder har haft en fråga eller ett supportärende, har de förmodligen haft kontakt med vår supportansvarige Bas. Med en enormt hög customer satisfaction i vår helpdesk är han en mycket viktig resurs i vårt dagliga arbete. Men vem är då denna GRADE och Zendesk-expert?

Bas! Vem är du och vad gör du på Grade? 

– Mitt namn är Bas Mensink och jag ansvarar för Grades kundsupport. Skickar man in ett ärende till vårt supportsystem Zendesk då är det primärt jag som tar hand om det. Jag prioriterar ärenden och vidarebefordrar eller eskalerar dem vid behov. Mitt mål är att hitta grundorsaken till problemet, så att vi kan åtgärda det på bästa sätt. Beroende på hur komplicerat problemet är så försöker jag hitta lösningen själv, eller så ber jag en av våra utvecklare eller projektledare att följa upp.

En annan viktig del i mitt arbete är att sammanställa feedback från våra kunder för att förbättra vår plattform. Det är våra kunder som använder vårt system dagligen och att lyssna på deras åsikter är en självklarhet. Tillsammans har vi redan effektiviserat många supportprocesser, men vi jobbar kontinuerligt med att förbättra supporten, bl.a. genom våra hjälpartiklar i supportsystemet.

Vad har du gjort tidigare? 

– Jag är holländare och har bott i Sverige sedan 2007. I Nederländerna har jag jobbat med webbutveckling, interaktionsdesign och projektledning i flera år. Efter jag kom till Sverige har jag jobbat med projektledning och kundsupport för olika typer av verksamhetssystem. En riktig IT-kille alltså.

Vad gör du på fritiden?

– Som bilden kanske avslöjar är jag en passionerad cyklist. På helgerna hittar du mig på MTB-cykeln i skogen eller på en av Skånes fina landsvägar. Senaste tiden har jag fastnat för padel, men en knäskada håller mig borta just nu. En bra film eller tv-serie kan också behaga mig. Annars reser jag och min sambo gärna för att upptäcka nya ställen, åker skidor i fjällen eller tar långa promenader.

Hur tror du framtiden ser ut gällande engagemangs- och kompetenshöjande mjukvara?

– Att engagera och behålla medarbetare är väldigt viktigt i ett samhälle som kräver mer och mer dokumenterad kunskap och kompetens. Givetvis krävs det mycket mer än bara mjukvara, men en digital plattform där alla kompetenser och utbildningar samlas är ett väldigt bra hjälpmedel.

Nu när vi vet att det fungerar att jobba hemifrån för de flesta organisationer, ligger vägen öppen för att digitalisera fler utbildningar, samtal och pulsmätningar. Det gäller att hålla översikt och vägleda både medarbetare och chefer, och då passar GRADE-plattformen alldeles utmärkt.

Vad tycker du är det bäst med att jobba på Grade?

– Det känns bra att vara omgiven av trevliga och kompetenta kollegor. Där alla jobbar på med sina egna områden, men har produktens utveckling och nöjda kunder som gemensamt mål.

Vi har ett bra samarbete med våra kunder, både stora och små, vilket gör att kommunikationen blir mer personlig. Att känna sig uppskattad, både av kollegor och kunder, gör mig glad varje dag jag cyklar till jobbet.

Tack Bas!