Vi stöttar hela vägen​

När ni har bestämt er för att använda Grade i er organisation hjälper vi er hela vägen från planering till implementation och förvaltning. Ni kan känna er trygga i att plattformen alltid är optimalt anpassad efter era behov och önskemål.

Våra erfarna och engagerade projektledare guidar er så att ni kan växa i systemet ­– i den takt och på det sätt som passar er.

Hur går det till att implementera Grade?​

Efter implementationen

Vår supportavdelning hjälper er dagtid via helpdeskportal, telefon och e-post om ni kör fast och behöver hjälp. För 2021 ligger vår kundnöjdhet för avslutade supportärenden på 98,25 %.

Som kund har ni alltid en dedikerad projektledare från Grade vid er sida. Tillsammans har vi regelbundna avstämningsmöten med fokus på att er organisation ska använda sig av plattformen på optimalt sätt ­­– både idag och imorgon.

Ni är också välkomna till våra kundträffar, där ni får chansen att utbyta erfarenheter kring plattformen med andra företag och organisationer.

Övriga tjänster

Utbildning och användarstöd

I Grade finns inbyggt användarstöd som förklarar hur alla funktioner i systemet fungerar. Utöver detta hjälper vi er även gärna med att ta fram skräddarsytt användarstöd till just er organisation. Det kan exempelvis röra sig om att ta fram en e-Learning till chefer kring hur ni arbetar med medarbetarsamtal. Vi hjälper er med allt från innehåll och produktion till registrering och uppföljning. Skärminspelningarna gör vi i er egen Grade-plattform så att era medarbetare känner sig hemma.

Utöver utbildningsdagarna som ingår vid implementation av Grade erbjuder vi löpande traditionell utbildning i systemet. Utbildningarna anpassas efter er verksamhet, era mål och deltagarnas kunskapsnivå. Många av våra kunder tycker att det är givande med workshops där vi utgår från era behov och processer och översätter det till funktionalitet och arbetssätt i Grade.

Kontakta oss!

Har du frågor eller vill veta mer om oss? Fyll i formuläret så återkommer vi!