För Retail

Gamification, micro learning, just in time. I LUVIT Retail skapar vi ett koncept som ni själva kan skapa innehåll i, vi har tekniken som krävs för att skapa en enkel och rolig lärplattform. Vi kan även bidra med pedagogiken som engagerar och motiverar även den mest kräsna och svårfångade målgrupp.

Grade för Retail Kundcase

Varför Grade för Retail?

Flexibelt och Anpassat

Vi skapar en design som går hand i hand med er övriga kommunikationsplattform och följer ert företags processer.

Engagerande och motiverande

Vi skapar en plattform som engagerar och motivera målgruppen att ta till sig mer kunskap och fortbildning.

Uppföljning för alla

Oavsett om du är medarbetare eller chef vill du veta hur långt du kommit och vart du är på väg, vi har statistiken som följer företagets och individens mål.

Enkelt

Oavsett om ni vill skapa kurser själva eller ha hjälp av oss så ser vi till att det blir så enkelt och effektivt som möjligt med bland annat vårt inbyggda författarverktyg LUVIT Composer.

Några av våra kunder

A New Learning Experience

När Kicks skulle ta fram sin nya utbildningsportal så valde man att enbart utgå från medarbetarnas behov.

– Vi har tagit fram ett utbildningskoncept som medarbetarna vill ha utifrån deras förutsättningar. Genom att ta reda på vad de vill ha, hur de vill ta in ny kunskap och sen tillsammans med Grade spåna innovativa ideér lyckades vi skapa KICKS Academy Online – A New Learning Experience, säger Mikael Andersson, Nordic training and development manager.

Idag har Kicks totalt ca 1 500 medarbetare i Sverige, Norge och Finland och sedan starten har Kicks haft ett snitt på nästan 10 000 rapid learnings i månaden, utan att ställa några krav. 

– Genom att skapa utbildningar utifrån vad medarbetarna efterfrågar har vi skapat ett sug och förståelse att vi hela tiden behöver träna. Vi tror på korta utbildningar med tydliga mål och förväntningar, säger Mikael.

Plattformen som är helt responsiv bygger på LUVIT LMS och för att göra det möjligt att producera en stor mängd utbildningar på ett snyggt och användarvänligt sätt har Kicks använt sig av det inbyggda författarverktyget LUVIT Composer. Funktionsmässigt är plattformen anpassad för att stödja det sociala lärandet och 70-20-10 regel genom att blanda webbaserade utbildningar med aktiviteter i butik samt direkt uppföljning av chefer och tävlingar mellan medarbetarna. I Plattformen kan medarbetare se sina poäng och badges samt följa sin utbildningsprogress stegvis på olika nivåer.

Kicks har redan efter fyra veckor kunna se ett tydligt resultat av utbildningssatsningen.

– Vårt mål var att sälja 300% mer än föregående år och dubbla försäljningen mot föregående månad. Resultatet blev 1500% ökning jämfört med föregående år och över 400% mot föregående månad, avslutar Mikael.

 

Kicks utbildningsportal i LUVIT LMS.

 

  • 1500% ökad försäljning
  • 10 000 rapid learning i månaden
  • 1500 medarbetare i Norden

Återförsäljarutbildning

När en utbildning inte är obligatorisk och målgruppen behöver vara ute i butikerna och sälja, ställs extra höga krav på design och upplägg. Utbildningen kan inte vara för lång och måste hela tiden hålla intresset uppe.

Weber, ett företag som tillverkar byggmaterial, ville ha en lättåtkomlig, personlig utbildningsportal i LUVIT LMS för Retail, och tre enkla utbildningar för sina återförsäljare: En om Weber och Webers sortiment, en om Webers app, och en som skulle fungera förberedande inför en lärarledd grundutbildning om Webers produkter.

Resultatet blev en modern, lättnavigerad utbildningsportal med tre snygga, snabba utbildningar, i vilka interaktivitet, animationer och scenarion, som ligger nära målgruppens vardag, håller intresset uppe. Här satsade vi bland annat på att snabbt fånga in målgruppen genom ett inledande verklighetsbaserat scenario som fångade nyttan för målgruppen med att göra utbildningen, dvs. ”What´s in it for me?”.