Medarbetarintervju med Anders Månsson

I denna intervju möter vi Anders Månsson som arbetar som säljchef på Grade. Han berättar om sitt växande team, Grades breddade erbjudande och hur lärande och utveckling genomsyrar i princip allt han gör.

Hej! Vem är du och vad gör du på Grade?

Jag är en skånepåg som drog till huvudstan för längesedan och arbetar med att leda och utveckla mina fantastiska säljkollegor. På senare tid innebär jobbet även att samverka med våra systerbolag Workbuster, Refensa och Varbi och bredda kompetensen internt – både kring hur vi säljer och vad vi säljer till våra kunder. Det finns inget roligare än att se människor växa med utmaningen och samtidigt höra från våra kunder hur fint vårt erbjudande stärker deras strategiska kompetensförsörjning.

Grade-koncernen växer ju så det knakar – hur upplever du att responsen av vårt gemensamma breddade erbjudande ser ut?

Detta är ju som hand i handsken! Vi har länge saknat eller behövt säga nej när kunderna frågat om fler tjänster kopplat till medarbetarens utveckling hos arbetsgivaren. Det finns så mycket som händer både före och efter de är anställda. Här gäller det att anpassa sig och tänka på att en medarbetare väljer arbetsgivare mycket mer idag baserat på upplevd bild och de interaktioner de kanske har med en framtida arbetsgivare långt innan de ens funderat på att byta jobb.

Innan ställdes vi mer inför fullbordat faktum att medarbetaren har fått en bestämd roll och ska utvecklas på ett visst sätt. Idag är gränserna mycket mer flytande och vi behöver vara mer transparenta med vad vi kan erbjuda våra nuvarande och kommande medarbetare. Detta gäller lika mycket för våra egna medarbetare på Grade och jag är glad över att jag som chef även kan erbjuda större utvecklingsmöjligheter internt.

Vad gör du på fritiden när du inte jobbar?

Äntligen har våren kommit igång på allvar och det innebär att motorcykeln har kommit fram. Jag har redan hunnit med flera turer och håller tummarna på att det bli en lång säsong i år. Under vintermörkret är jag en ivrig Mello-entusiast och jag verkar inte heller vara ensam. Jag tror att på svenska topplistan senast var alla låtar på topp 10 från melodifestivalen. Nu håller jag tummarna för Cornelia Jacobs i maj!

Hur skulle du beskriva Grade som arbetsplats?

Tre ord; Kärlek, utveckling och driv! Vi jobbar på en spännande marknad där det hela tiden händer saker och man får både lära om och lära nytt konstant. Vi pratar mycket om livslångt lärande vilket gäller för oss själva i allra högsta grad!

Stort tack, Anders!