Vem är Charlotte Härnvi?

Grade växer och vi blir fler och fler! Kul! Vårt senaste stjärnskott är Charlotte Härnvi!

Charlotte! Vem är du och vad gör du på Grade? 

– Jag är en glad och energisk göteborgare som älskar sälj. Det är så roligt att jobba med människor, finna lösningar som kunden inte ens har tänkt på själv och lösa problem – och sälja något som jag verkligen tycker är bäst på marknaden.
Jag som älskar mötet med kunden tycker Corona är supertråkigt! Jag längtar tills vi kan ha våra fysiska möten och nätverksträffar. Saknar det sköna snacket vid kaffeautomaten…

Vad har du gjort tidigare?
– Jag pluggade internationell ekonomi i Uppsala – och fastnade p.g.a. kärleken… Men också närheten till Stockholm. Jag insåg att sälj var något jag brann för och då är Stockholm så mycket roligare att jobba i! Jag var med från allra första början av Benify’s historia och har sedan dess jobbat i mindre bolag i vitt skilda branscher i hela världen. Jag startade min egen vinimportfirma i Sri Lanka och har bott i flera olika länder, bl.a. ute i bushen i Västafrika. Men nu är det gott att ha lugnat ner sig och fokusera på den svenska marknaden.

Vad gör du på fritiden?

– Med två vilda pojkar, 7 och 10, blir det inte direkt några lördagar i soffan. Det är lego i hela huset, pingisbord i vardagsrummet, studsmattelek hela familjen, ja, fullt ös. Fast jag hade nog ändå haft svårt att sitta still, älskar att fixa och dona. Det ska grävas i trädgården, tallbarr måste blåsas bort från taket (har 15 tallar på tomten), müsli ska göras, mat ska lagas – och mitt i allt är det ju ljuvligt med ett bad! Helst havsbad, men Fyrisån får väl duga. Sommar som vinter. Avslutningsvis en enkel vinprovning medan min man lagar mat. Det är en ideal lördag för mig.

Hur tror du framtiden ser ut gällande engagemangs- och kompetenshöjande mjukvara?

– Jag ser längtan efter att bli sedd, utmanas och kompetensutvecklas överallt, i min egen och mina vänners vardag. Samtidigt ser jag ett stort behov av kompetensutveckling på marknaden. Det går inte ihop. Men grejen är att det behöver inte vara svårt! Lika många som säger att de är oengagerade i sitt jobb säger att de skulle bli mer motiverade och vilja stanna om de fick en tydligare utvecklingsplan och blev mer sedda av sin chef.

Med digitala verktyg är det inte så svårt som många verkar tro! Det behövs en automatiserad process där kompetens, engagemang och lärande inte jobbar i silos utan synkroniserade i ett kretslopp.

Och behovet lär ju knappast bli mindre när våra barn växer upp. De är vana vid att synas, mätas, jämföra – och illojala som tusan om de inte ser ett större värde eller tycker chefen är kass.

Vad är det bästa med Grade?

– En fantastisk organisation. En kombination av ett större bolags trygghet och struktur, och ett mindre bolags energi och närhet. En coachande kultur där man delar med sig och ser sig som ett team. Det känns som vi är ett lag som ska ut på plan! Du vet, man står där i omklädningsrummet och hejar på varandra. Alla är lika viktiga och man jobbar ständigt på att bli bättre. Ända skillnaden är att vi inte ser på våra kunder som några vi ska besegra utan som andra lag som vi kan hjälpa att bli bättre!

Välkommen Charlotte!