Premiär för Grade i Norge

Vi fortsätter vår tillväxtresa och är glada att nu få slå upp portarna till vårt första kontor i Norge. I denna intervju delar Paul Vuijsters, ny försäljningschef på kontoret i Oslo, med sig av sina erfarenheter och tankar framåt för den norska marknaden inom HR Tech.

Välkommen till Grade Paul Vuijsters! Vad har du gjort innan du antog rollen som försäljningschef för Grade i Norge?

– Jag har arbetat med SaaS i snart 13 år. De första åtta åren arbetade jag inom Employee och Customer Feedback software för bland annat Ramböll Management Consulting. Jag har också varit Country Manager Norge på Netigate och innan jag fick äran att anta rollen som Country Sales Manager på Grade Norge så arbetade jag i fyra år som Chief Sales Officer, inom Connected Cars och Fleet Management i ECIT-koncernen. Den röda tråden i mitt CV är försäljning, marknadsföring och ledarskap.

– Mina föräldrar är från Holland, därav mitt ovanliga efternamn, men jag själv är uppvuxen strax utanför Göteborg. För cirka 20 år sedan flyttade jag till Norge och trivdes så bra att jag blev kvar och bildade familj.

Vad innebär rollen som Country Sales Manager på Grade?

– I min roll ska jag bygga upp den norska delen av Grade-koncernen. Jag är den första som har anställts på Grade i Norge, men jag kommer givetvis att anställa fler duktiga personer som ska arbeta mot både nya och befintliga kunder på den norska marknaden. Vi har redan en del norska kunder och vår ambition är förstås att fler företag och dess medarbetare ska få hjälp genom att använda våra produkter. Allt från att attrahera rätt person till en tjänst, förenkla, överblicka och kvalitetssäkra rekryteringsprocessen, till att engagera medarbetarna och jobba aktivt med onboarding, medarbetarsamtal, kompetenshantering och pulsmätningar. Ja, hela kandidat- och medarbetarresan helt enkelt.

Vad var det som lockade dig att anta rollen som Country Sales Manager för Grade på den norska marknaden?

– När jag först kom i kontakt med Grade reflekterade jag över mina tidigare erfarenheter från survey, software och HR-tech och jag förstod snabbt att det till stor del liknar mycket av det jag har gjort tidigare. När jag sedan kikade närmare på den norska marknaden och konkurrenterna till Grades produktportfölj, så insåg jag att det finns några norska leverantörer som erbjuder delar av det vi erbjuder, men väldigt få som faktiskt täcker hela kandidat- och medarbetarresan. Jag har dessutom ett gott intryck av koncernen sedan tidigare och jag ser att vi har stora möjligheter på norska marknaden. Detta motiverar mig självklart, inte minst för att jag får vara med redan från starten och bygga upp något stort. Och detta på majoritetsägarna, Viking Ventures egen hemmamarknad.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du på den norska marknaden?

– I dagsläget är arbetslösheten i Norge under 3 % medan den i Sverige är cirka 6 %. Att norska företag vill säkra upp att rätt person stannar länge på sin arbetsplats är självklart ett bra argument för att de ska köpa in våra produkter. Men det är samtidigt en utmaning för mig när jag ska bygga upp och rekrytera till vår norska organisation. Man får helt enkelt inte lika många ansökningar i Norge som man får i många andra länder. Och företag konkurrerar förstås om de duktiga talangerna. Men våra verktyg för att rekrytera är väldigt bra så jag har 100 % förtroende för att vi löser även det problemet.

– Jag vet att det tyvärr är många norska organisationer som fortfarande lever kvar i det gamla med att ansökningar och CV ska skickas till HR-avdelningen via e-post. Man tar referenser manuellt via telefon och har en verbal (icke-digital) onboarding, det är brist på kompetensutveckling och medarbetarsamtalen utförs i klassiska word- eller exceldokument. Så här finns stor potential för digitalisering.

Vad tycker du om att göra när du inte arbetar med att sälja in Grade på den norska marknaden?

– Jag har fyra barn, tjejer allihop. Den yngsta är 1,5 år och den äldsta är snart 13 år, så nu för tiden umgås jag mest med min familj när jag inte jobbar. För mig är det viktigt att skapa många fina minnen och att ha det roligt med hela familjen, särskilt då åren innan de alla blir tonåringar går med en rasande fart. Jag skjutsar mina döttrar överallt så det känns nästan som att jag arbetar som taxichaufför, men det är självklart väldigt roligt att se tjejerna engagera sig och lyckas inom sport och andra aktiviteter. Jag tycker också om att umgås med vänner och jag tycker mycket om att resa. Jag har familj i Sverige, Benelux, Nordamerika och Östafrika, så det blir en del resor.

Tack Paul och lycka till i din nya roll!

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på , Grade använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för personlig annonsmätning

För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata