Koppla kalender till intervjubokning i rekrytering

Koppla kalender till intervjubokning så kan de sökande själva boka in den tiden som passar för intervju.

När du har ett bra rekryteringsverktyg ingår ett antal funktioner som kommer att underlätta i din rekryteringsprocess. Bland annat kommer du att kunna ha all kommunikation med dina kandidater på ett säkert sätt genom ditt rekryteringsverktyg.

Du kommer också att kunna boka intervju direkt i systemets kalenderfunktion. Då kan du ange förslag på de tider som är tillgängliga, de skickas ut och visas sedan för kandidaterna som enkelt kan klicka på knappen för den tid som passar dem bäst.

Ett rekryteringsverktyg gör det lättare för dig som ska rekrytera

När du använder ett digitalt stöd för att rekrytera innebär det att du får struktur och kan enklare följa upp din process. Ett bra rekryteringsverktyg stöttar dig från början till slut och innehåller effektiva funktioner som hjälper dig att få en bättre rekrytering.

Några av de funktioner som finns med eller som det finns stöd för i ett bra rekryteringsverktyg är:

 • Möjlighet att skapa och publicera platsannonser och sprida dem i sociala medier.

 • Stöd för att stärka ert Employer Brand med hjälp av en säljande karriärsida.

 • Urvalsmetoder med kvalificeringsfrågor.

 • Kompetensbaserad rekrytering.

 • Automatiserad uppföljning av kandidaters resultat och möjlighet att få statistik.

 • Möjlighet till avidentifierade urvalsmetoder.

 • Möjlighet att ansöka med video.

 • Integration med olika certifierade tester, till exempel personlighetstest.

 • Stöd för digital referenstagning.

 • Stöd för uppföljning av kandidatupplevelsen.

 • Stöd för pre- och onboarding.

 • Möjlighet att välja att ge andra i rekryteringsprocessen behörighet.

När du ska välja en leverantör för ditt rekryteringsverktyg, välj en som även erbjuder kontinuerlig support och användarstöd så att ni enkelt ska komma igång och får en smidig och effektiv rekrytering.

Vill du veta mer om hur du kan effektivisera din rekrytering?

Boka intervjun med kandidaten direkt i ditt rekryteringsverktyg

När du ska kalla till intervju med den kandidaten eller de kandidater som har gått vidare i processen väljer du funktionen kalender i ditt rekryteringsverktyg. Där kan du ange information om möjliga olika datum och tider för intervjun och vilka kandidater du väljer att bjuda in.

Kandidaterna får då ett meddelande med information där de ser vilka tider som är tillgängliga för dem att välja för intervju. Genom att de klickar i den tid som de önskar får du sedan en bekräftelse på den tid de har valt för intervjubokning.

Det innebär att när denna funktion används kommer du att spara mycket tid när du rekryterar. Du slipper då lägga tid på momenten med att skicka eller ringa kandidaten för att se vilka tider ni båda är tillgängliga för intervjun.

En bra upplevelse för dina sökande kandidater

När kandidaten har gått igenom rekryteringsprocessen, oavsett om ni valde att anställa hen eller inte, så är det bra att få veta mer om hur kandidaten har upplevt processen.

Om du använder en digital tjänst för att mäta kandidatupplevelsen tar det inte lång tid innan du kan få återkoppling från kandidaterna och åtgärda eventuella brister i rekryteringsprocessen.

Att arbetsgivare ger kandidater en bra upplevelse när de söker en tjänst på en organisation är viktigt. När de får en bra upplevelse är det mer sannolikt att de söker fler tjänster hos er i framtiden. Och de blir dessutom mer benägna att använda era tjänster och att rekommendera er till andra.

Å andra sidan, om de däremot får en dålig upplevelse finns det risk att de pratar illa om er organisation och att de även sprider sina åsikter genom att visa det i sociala medier.

Bra processer kan ändra er position och hjälpa till att stärka er som arbetsgivare helt enkelt.

Använd funktionen för kalender och låt de sökande välja tid för intervjutillfället.

Upptäck Grade Recruit

Vill du veta mer om våra rekryteringsverktyg eller boka en kostnadsfri demo? Fyll i formuläret så hör vi av oss inom kort. 

Vanliga frågor och svar relaterade till “Koppla kalender till intervjubokning”

Vad är rekryteringssystem?

Ett rekryteringssystem är programvara som ska hjälpa organisationer att optimera rekrytering, från att ta fram annonser för att attrahera kandidater, till att granska CV och kommunicera med kandidaterna. 

Vad kostar rekryteringsverktyg?

Det finns flera rekryteringsverktyg som kostar olika mycket. Grade Recruit rekryteringsverktyg används av flera välkända organisationer och kan anpassas helt efter din verksamhet. Vad det kostar beror helt enkelt på vilka behov du har.

Våra rekryteringsverktyg är prisvärda och även om du inte har en utbildning inom HR eller arbetar dagligen med rekrytering så kan du enkelt bli ett proffs i våra verktyg. Skicka en prisförfrågan så kontaktar vi dig.

Hur ska en rekryteringsprocess se ut?

En rekryteringsprocess ska vara strukturerad och ge dig rätt stöd för att kunna genomföra en lyckad rekrytering. När du kan använda ett rekryteringsverktyg som passar för din organisation innebär det att processen blir enklare, mer effektiv och träffsäker – för dig som arbetar med rekrytering, för organisationen och för kandidaterna.

Vad är en bra rekrytering?

För att genomföra en bra rekrytering behöver du ha rätt sätt att nå ut till rätt målgrupp, din annons behöver vara säljande och locka nya kandidater, det behöver vara enkelt för kandidaterna att ansöka, samt att processen behöver vara strukturerad.

Processen ska generera i att den nya kandidat som du väljer att gå vidare med kommer att kunna göra ett bra jobb, passa in i organisationen samt blir en produktiv medarbetare.