När i rekryteringsprocessen ringer man referenser?

Rekrytera med digital referenstagning

För att få en enkel och snabb rekryteringsprocess kan du använda dig av digital referenstagning. Det kommer att göra referenstagningen mer effektiv och sparar både pengar och tid för dig som rekryterar.

När du tar referenser med digital referenstagning kommer de referenser som kandidaterna angett att svara digitalt på dina frågor. När referenserna har fyllt i svaren och angett all information får du som rekryterar en rapport och kan enkelt sammanställa alla svar direkt via ditt verktyg. Det ger dig som rekryterar rätt underlag till att snabbare kunna ta beslut om vilken kandidat du vill anställa.

Vanliga frågor och svar relaterade till

Traditionell referenstagning

Att ta en referens på någon kan ofta vara en tidskrävande del i rekryteringsprocessen beroende på vilket sätt du gör det på. När du väljer att utföra referenstagningen på traditionellt sätt, alltså genom att ringa referenspersonerna, tar det oftast lång tid att färdigställa en rekrytering.

Du som rekryterar ska då försöka kunna få tag i upptagna personer som troligtvis också arbetar heltid. Är det dessutom chefer som rekryteraren försöker få tag i kan det vara ännu svårare. När du äntligen får tag i referenspersonerna via telefon, ska ni hitta en tid som passar er båda där du kan ställa dina frågor till referenserna i lugn och ro.

När ni slutligen kan ha ert telefonsamtal är risken ofta stor för att du låter dina personliga värderingar ta över och att du går på din “magkänsla”. För att undvika risker för diskriminering, frustration och för att spara både tid och pengar kan du istället använda digital referenstagning.

Lägger du för mycket tid på att jaga referenser?

Digital referenstagning – snabbare, enklare och högre validitet

När du använder ett webbaserat verktyg för referenstagningen slipper du frustrationen med att försöka få tag i referenspersoner. Med digital referenstagning räcker det med ett par klick i ditt rekryteringsverktyg för att starta igång processen. Därefter följer kandidat och referensperson instruktionerna och slutför referenstagningen – när referenserna är insamlade får du en samlad rapport över svaren.

När referenstagningen sker digitalt får du även en högre validitet i svaren. Dels för att referenspersonen verifierar sig och att du kan enkelt jämföra kandidatens svar med referenspersonens. Referenstagningsprocessen sker även helt enligt GDPR-lagstiftningen.Det finns olika sätt att ta referenser på, ett sätt kan vara att välja digital referenstagning.

 

Vanliga frågor och svar relaterade till “Rekrytera med digital referenstagning”

När man använder digital referenstagning får referenspersonerna fylla i svar online på de frågor som du som rekryterar har ställt om en kandidat. Referenser kan alltså ges närsomhelst och via den plattform som referenspersonen föredrar.

Rekryteraren fyller i uppgifter för de referenspersoner som kandidaten har angett. Därefter är det kandidaten som initierar processen genom att digitalt skicka en inbjudan till sina referenspersoner att fylla i svar på referensfrågorna. Referenspersonerna svarar när de önskar från vilken plattform de vill. Processen är samtidigt säker då referensen verifierar sig (till exempel med BankID) när de loggar in systemet.

När referenserna har svarat får rekryteraren en rapport som ger en sammanställd och lättöverskådlig bild över hur svaren ser ut. Processen sker helt i enlighet med GDPR-lagstiftningen.

Digitala referenser är referenstagning som sker helt webbaserat. Du som rekryterare slipper ringa runt och försöka få tag i olika personer som styrker bilden som en kandidat har gett, då digitala referenser istället ges online. Det är fortfarande du som rekryterar som bestämmer vilka frågor som referenspersonerna bör svara på.

Den som rekryterar brukar oftast ta referenser efter att kandidaterna har gått igenom de övriga stegen i rekryteringsprocessen och man har träffat och intervjuat de eller den kandidaten man önskar gå vidare fler än en gång. Referenstagningen sker oftast i slutet av en rekryteringsprocess.

Det är inte säkert att du får ett jobb bara för att rekryteraren har bett dig om referenser. Rekryteraren kan ha fler kandidater som passar för tjänsten och har kanske bett även de kandidaterna om referenser.

Däremot så kan det vara så att du ligger väldigt bra till i rekryteringsprocessen när rekryteraren ber dig om referenser. Oftast så är referenserna ett kvitto för rekryteraren på att du har gjort ett bra jobb och förmodligen kommer att göra ett bra jobb i rollen du har sökt.

Upptäck Grade Recruit

Vill du veta mer om våra verktyg för rekrytering eller digital referenstagning? Fyll i formuläret så hör vi av oss inom kort.