Vad kostar rekryteringsannons med rekryteringssystem?

En säljande rekryteringsannons kommer att ge er fler ansökningar till den lediga tjänsten.

När du använder ett rekryteringssystem får du struktur på hela rekryteringsprocessen och du kan skapa och publicera dina platsannonser direkt via systemet. Du kan då välja vilka jobbsajter du vill använda, till exempel Arbetsförmedlingen och Blocket Jobb.

Vad kostar rekryteringsannons med rekryteringssystem?

Rätt annons kan hjälpa dig att hitta rätt kandidat

När du utformar en rekryteringsannons är det viktigt att du når din tänkta målgrupp, både med texten du skriver och de kanaler du sedan väljer att publicera den i.

Det kan vara svårt att veta hur man utformar en annons som lockar kandidater. I ditt rekryteringssystem får du stöd i processen men det finns några viktiga delar som du kan tänka på.

Vill du veta mer om annonsering direkt i ditt rekryteringssystem?

En snygg och säljande annons kan hjälpa dig att nå ut till topptalangerna.

Tänk på detta när du utformar din platsannons:

  • Beskrivning av rollen och önskade egenskaper, beskriv vad du önskar att den nya medarbetaren har för egenskaper och vad hen kommer att ha för roll i företaget. Försök att vara så konkret som möjligt och om du kan försök att få till en formulering som kan sticka ut ur mängden.

  • Arbetsuppgifter, beskriv tydligt vilka arbetsuppgifter den nya medarbetaren kommer att ha, det kommer att hjälpa kandidaterna att snabbt se om det är drömjobbet för dem.

  • Erfarenhet och kompetens, vilken kompetens och erfarenhet behöver kandidaten ha? Här kan du också ta ställning till om det är det viktigt att en kandidat kan allt redan eller om ni kan lära upp personen istället.

  • Förmåner, vad har ni som andra inte har? Många företag har friskvårdsbidrag, pingisbord och möjlighet till fler semesterdagar, vad har ni för förmåner?

  • Beskrivning av ert företag och er företagskultur, vad gör ert företag som gör världen lite bättre? Vart finns era kontor eller jobbar alla hemifrån? Vilka är det som jobbar hos er? Varför vill man jobba hos er?

En strukturerad och effektiv rekryteringsprocess kan stärka er Employer Branding.

Olika jobbkanaler för att hitta rätt

Det finns olika jobbkanaler att publicera sin platsannons i. I Sverige är vår vanligaste kanal Arbetsförmedlingen. Men det är nästan minst lika vanligt att en tjänst också marknadsförs via LinkedIn, Blocket Jobb och Indeed.

Ett bra system för rekrytering ger dig möjlighet att publicera annonser i många jobbkanaler.

Snygg karriärsida för bättre rekrytering

Flera företag har också en egen karriärsida där arbetssökande kan ansöka direkt till företaget. En snygg karriärsida kan stärka ert Employer Brand och vara ett bra sätt att marknadsföra arbetsplatsen.

På karriärsidan kan ni, förutom att publicera era lediga tjänster, berätta mer om företagskulturen och era värderingar och även låta era befintliga medarbetare tala om varför de trivs så bra hos er.

Om du publicerar er platsannons i era sociala medier kan medarbetarna på företaget dela annonsen i sin tur, i sina egna sociala flöden till sina följare, vänner och medlemmar i grupper de tillhör för att få en bra spridning. Det kan förstärka platsannonsens räckvidd och möjligheten att fånga uppmärksamhet hos kompetenta kandidater till rollen ökar.

Hitta rätt kandidat via sociala medier

Att filtrera ut målgrupper i sociala medier för den tjänst man ska tillsätta är verkligen inte lätt. Därför kan det vara smart att ta hjälp från din leverantör som har både önskad kompetens och erfarenhet kring sponsrad annonsering.

Genom sponsrade annonser kan ni få fler ansökningar och enkelt nå ut till kandidater som kanske inte aktivt söker arbete.

Att sponsra annonser i sociala medier är inte en stor kostnad men det når många, du träffar rätt målgrupper och du kommer även att synas för topptalangerna som kanske inte aktivt söker efter ett nytt jobb.

Genom att använda Grade Boost kan du nå ut till fler och bättre kandidater.

Grade Workbuster och Grade Varbi är två av marknadens bästa system. Hör av dig till oss så berättar vi mer om Grade Workbuster och Grade Varbi.

Upptäck Grade Recruit

Vill du veta mer om våra rekryteringsverktyg eller boka en kostnadsfri demo? Fyll i formuläret så hör vi av oss inom kort. 

Vanliga frågor och svar relaterade till “Vad kostar rekryteringsannons med rekryteringssystem?”

 

Vad kostar rekryteringsverktyg?

Kostnaden för ett rekryteringsverktyg beror på vilka funktioner ditt system innehåller. Funktionerna i ett effektivt och strukturerat rekryteringsverktyg kommer att spara mer tid och pengar för dig än vad kostnads för rekryteringsverktyget blir i längden.

Du kommer också att få en mer träffsäker rekrytering, vilket gör att du undviker den kostnaden som kan uppstå vid en felrekrytering.

Genom rätt verktyg tar rekryteringsprocessen kortare tid och gör det enkelt att välja de bästa kandidaterna.

Vad är ett rekryteringssystem?

Ett rekryteringssystem eller rekryteringsverktyg är ett webbaserat och användarvänligt stöd för hela er rekryteringsprocess.

Ett rekryteringssystem ger dig möjlighet att nå ut kostnadsfritt med era rekryteringsannonser.

Ett rekryteringssystem hjälper dig som rekryterar att inte missa några steg i rekryteringsprocessen. Många funktioner sker automatiskt och du får en smidig och effektiv rekrytering och det blir lättare för kandidaterna att skicka in sina ansökningar.

Genom ett rekryteringssystem kan du få alla ansökningar samlade på en enda plats och få en snabbare rekryteringsprocess.

Vad kostar Grade Workbuster?

Grade Workbuster rekryteringssystem vänder sig främst till dig som arbetar inom den privata sektorn och kan anpassas efter just din verksamhet.

Därför ser vi till att ni endast betalar just för de behov som din verksamhet har. Fyll gärna i en prisförfrågan så hör vi av oss till dig så snart vi kan.

Med Grade Workbuster kan du enkelt hantera alla kandidater i ett och samma system.

Hur fungerar Grade Varbi?

Grade Varbi är ett användarvänligt rekryteringssystem som underlättar enormt i vardagen för den som ska rekrytera.

Grade Varbi vänder sig främst till dig som arbetar inom offentlig verksamhet såsom myndigheter, kommuner, universitet och andra organisationer.

Grade Varbi vänder sig till dig inom offentlig verksamhet. Systemet Grade Varbi hjälper dig att hantera hela rekryteringsprocessen.