Välkommen Mark Mattsson

Med bred bakgrund och lång erfarenhet från bland annat Med-tech- och flygbranschen har Mark med sig mycket kunskap om hur känslig data ska behandlas och hur viktigt det är att företag och organisationer arbetar aktivt med IT-säkerhet.

Välkommen till Grade Mark Mattsson, vad har du gjort innan du började på Grade?

– Jag har en lång och bred bakgrund inom IT och har arbetat inom branscher som Med-Tech, flygindustrin, fastighet och pension. Tidigare har jag varit IT-specialist, Head of IT och Senior IT consultant. I de tjänsterna jag hade senast har jag haft stor fokus på just säkerhet, då jag både har hanterat patientdata och jag har arbetat med polisens och försvarets helikoptrar.

Åh, då är du proffs på IT-säkerhet! Hur kommer det sig att du sökte dig till Grade?

– Jag lockades av jobbannonsen och min magkänsla sa att, ”Det här ser ut att vara ett roligt ställe att arbeta på”. Att det var en helt ny tjänst gjorde den också mycket mer intressant.

Vad kommer du att arbeta med på Grade?

– Min titel är IT manager och jag kommer att ansvara för IT-området för hela Grade och för kontoren vi har i Trollhättan, Stockholm och Lund. Mitt jobb kommer att vara mycket hands on med det mesta inom IT och jag ser verkligen fram emot utmaningarna och möjligheterna med jobbet.

Vilka erfarenheter tar du med dig in i ditt jobb på Grade?

– Jag tar förstås med mig all den erfarenhet jag har inom IT-säkerhet, samt erfarenheten av att centralisera och automatisera IT-utrustning med patchhantering och compliance-regler. Men jag har också med mig ISO27001 och Cyber Essentials Plus-certifiering från min förra arbetsplats.

Vad tycker du om att göra när du är ledig?

– Jag tycker om att laga god mat och umgås med min dotter framför en bra film, eller att renovera Hi-Fi apparater från 70-talet i min källarverkstad. Jag och min dotter är extremt intresserade av musik, vilket ligger i generna då min pappa var musiker. Jag tycker också om motorsport i olika former och jag skruvar gärna med bilar i garaget när jag får tid.

Tack Mark, hoppas du kommer att trivas hos oss!

Läs fler liknande inlägg