Vi hälsar Mikael Elg välkommen till Grade

Med ett brinnande intresse för produktutveckling och kunskap inom programmering, var tjänsten som mjukvaruutvecklare på Grade given för smålänningen Mikael Elg.

Välkommen till Grade Mikael, vad har du gjort innan du började på Grade?

– Jag har haft lite olika roller och arbetsuppgifter, bland annat har jag arbetat som mjukvaruutvecklare, Scrum Master, Scrum Product Owner, Office Manager och Development Manager. Senast var jag kontorschef och konsult på ett företag som heter Consid, där jag var med och etablerade deras kontor i Trollhättan.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Grade?

– Jag brinner för produktutveckling och tycker programmering är roligt. Jag kom för långt ifrån det i de uppdrag jag hade på Consid, så när jag såg Grades jobbannons sökte jag jobbet och fick en väldigt bra känsla från första stund. Jag har tidigare arbetat ihop med Rodrigo Navalon på Libitum, Rodrigo arbetar nu på Grade och Libitium satt förut i de lokaler som Grade sitter i nu. Därför hade jag sprungit på både Rikard Birath och Magnus Mollstedt några gånger, och hade redan fått en positiv bild av Grades verksamhet. Sen är lokaliseringen av Grade i Trollhättan ett stort plus, jag trivs verkligen i stan.

Vad kommer du att arbeta med på Grade och vad tar du med dig för erfarenheter in i ditt nya arbete?

– Jag kommer att arbeta som mjukvaruutvecklare med Grades system inom rekrytering. Jag kommer förstås att försöka skapa så mycket värde för Grade och teamet här som möjligt, men det återstår att se vilka erfarenheter jag kommer att ha användning av i mitt nya jobb.

Vad tycker du om att göra på din fritid?

– Jag bor i villa med min fru och våra två barn så det blir mycket projekt hemma och jag spenderar gärna tid med både familj och vänner. Jag har spelat en hel del fotboll men efter skador och flytt från Göteborg som jag bodde i då, till Sundsvall, fick min mediokra men trevliga fotbollskarriär ett naturligt avslut 😊 Nu är jag istället tränare för min äldste sons fotbollslag. Jag gillar också löpning och jag tänkte komma igång ordentligt med det efter att ha varit lite väl bekväm ett tag. När jag får tid över så tycker jag även att det är roligt att ägna mig åt teknik och prylar, finns det inte ett pågående projekt så kan man ju alltid skapa sig ett.

Tack Mikael, hoppas att du kommer att trivas på Grade!

Läs fler liknande inlägg