Välkommen, Emma Stange!

Musik och film har varit återkommande teman i Emma Stanges liv och karriär. Nu har det lett henne till Grades Content Innovation-team där hon som Motion Designer kommer att producera, illustrera, filma, klippa och animera material till våra kunders digitala utbildningssatsningar. 

Välkommen till Grade Emma Stange, vad har du för bakgrund?

– Jag har alltid haft ett brinnande intresse för animation, film och musik och jag har läst kurser i medieteknik på Södertörns högskola och musikproduktion vid Lunds universitet. Jag har även pluggat konst på folkhögskola i Stockholm och under de senaste åren har jag också tagit en kandidatexamen i visuell kommunikation med inriktning rörlig grafik, vid Malmö universitet.

De utbildningarna bekräftar verkligen dina intressen, har du fått använda din kunskap i yrkeslivet?

– Ja, under min kandidatutbildning frilansade jag vid sidan om som visuell kommunikatör, och under utbildningen praktiserade jag även ett halvår som Motion Designer på företaget Storisell AB i Barcelona. Innan jag började på mitt jobb här på Grade jobbade jag som Motion Designer på produktionsbolaget Mediemerah AB och producerade grafik samt klippte film och livesändningar både för kunder och internt.

Vad fick dig att söka dig till Grade?

– Beskrivningen av vad Grade som företag står för, tillsammans med rollen som jag sökte, kändes som handen i handsken för mig. Att få jobba med grafik från illustration till rörligt material, som dessutom är i utbildningssyfte, känns väldigt givande och är en roll som jag känner att jag kan utvecklas brett inom.

Vill du också bli en del av Grade?

Vilka erfarenheter tror du att du har mest nytta av i din roll som Motion Designer på Grade?

– Jag tror jag tar med mig mycket från tidigare erfarenheter på flera plan, både som anställd och som egenföretagare. Men främst är det nog den tekniska erfarenheten som jag fick på min förra anställning, under praktiken och som frilansare, som jag kommer ha mycket nytta av på Grade.

Vad tycker du om att göra när du är ledig?

– Då spenderar jag gärna tid med nära och kära, kanske vi lagar någon god mat tillsammans eller så hittar vi på något utomhus – en promenad, segeltur eller ger oss ut i längdspåret. Jag tycker också om att träna yoga och ibland mättar jag min egen kreativitet genom att producera något visuellt eller plinka lite på pianot. Utöver det har jag ett stort kulturintresse och jag går gärna på bio, teater, utställningar och spelningar. Annars kollar jag gärna på nån bra animerad dokumentär eller försöker hitta ny (eller gammal) bra musik.

Tack Emma, och hoppas du kommer att trivas i din nya roll!

Vill du läsa mer om vårt Content Innovation-team? Upptäck våra lösningar för skräddarsydd e-learning

Läs fler liknande inlägg

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på , Grade använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för personlig annonsmätning

För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata