Välkommen till Grade, Micael Berglund

Micael Berglund har haft många olika roller i sitt arbetsliv. Bland annat har han stor erfarenhet av att införa system, vilket han verkligen har nytta av i sin nya roll som teknisk projektledare i Customer Success-teamet på Grade.

Hej Micael, välkommen till Grade! Vad innebär din roll som teknisk projektledare i vårt Customer Success-team?

– I min roll som teknisk projektledare inom teamet Customer Success här på Grade har jag ansvar för att våra kunder ska få ett effektivt införande av Grade Talent-produkterna i sin verksamhet, både pedagogiskt och tekniskt.
Den tekniska delen i införandeprojektet handlar om att klargöra de tekniska förutsättningarna och att vägleda kunden i att identifiera de tekniska resurserna inom sin egen verksamhet. Den pedagogiska delen handlar mycket om att klargöra leveransmålen, inspirera kunden till att konkretisera sina effektmål och naturligtvis undervisa i handhavandet av systemet.

Vad gillar du att göra när du inte jobbar?

– Jag gillar att träna och har på senare år upptäckt det där med ”andra andningen” när man springer långt, det är inte dumt alls. Utöver det gillar jag vin och att hänga med min fru och när jag får chansen umgås jag också gärna med min dotter.

Vad har du hittat på i arbetslivet innan du började på Grade?

– Innan jag började på Grade var jag en kortare session som konsult hos TietoEvry. Dessförinnan arbetade jag på ett finskt företag som heter Physiotools Oy. Physiotools levererar ett system för paramedicinare och under mina 16 år hos dem hade jag en rad olika roller. Bland annat arbetade jag som anbudsansvarig för upphandling här i Sverige men också en del mot Norge. Efter ett lyckat anbud klev jag in i rollen som projektledare för införandet av systemet och efter det gled jag över i rollen som Key Account Manager. Det hann som sagt att bli en rad roller, men det var ett litet bolag där det fanns stora möjligheter att prova olika saker.

Vilken erfarenhet som du har med dig tror du att du kan ha mest nytta av i din roll på Grade?

– Det får nog bli min samlade erfarenhet av att införa system, både inom den offentliga och den privata sektorn.

Vad tror du är det viktigaste för att kunderna ska vara nöjda?

– Jag tror det är att kunderna ser att det inköpta systemet verkligen ger det mervärde som de såg framför sig när de bestämde sig för att köpa in det. Oftast handlar det om att systemet ska bli en del av deras dagliga rutin, att det verkligen ger ökad effektivitet till de processer som det är ämnat för, och att det inte uppfattas som bara ”ännu ett krångligt system” att administrera.

Lycka till och hoppas du kommer att trivas på Grade!