Vem är Ann-Sofie Agertz?

I denna medarbetarintervju möter vi Ann-Sofie Agertz, som hann avverka arbete  i både London, Zürich och Chicago innan hon till vår stora glädje landade på Grades kontor i Lund. 

Hej! Vem är du och vad gör du på Grade?

Jag heter Ann-Sofie Agertz och jag arbetar som Customer Success Manager. Jag hjälper Grades kunder att uppnå deras önskade mål och resultat genom deras relation med oss. Detta sker genom proaktiva och regelbundna samtal, vidareutbildning för ökad och fördjupad kunskap och support.

Vad har du gjort innan du började hos oss?

Jag arbetade senast inom Customer Success Management för ett företag i England, som fokuserade på kulturell kompetensutveckling. Dessförinnan arbetade jag med Apple i Zürich, Chicago och London med fokus på försäljning och utbildning till privat- och företagskunder, utbildning av nyanställda och även visual merchandising.

Vad gör du på fritiden när du inte jobbar?

Jag tränar yoga varje morgon, läser (Harry Potter ”Goblet of Fire” för tillfället), bakar, arbetar i trädgården som numera är vår experimentverkstad med blomrabatter och umgås med min man och våra två underbara pojkar.

Vad är det bästa med att arbeta på Grade?

Förmånen att få jobba med genuint trevliga, engagerade och omtänksamma kollegor. Vi har alla olika fokusområden, men jobbar som ett team för att försäkra goda och positiva kundrelationer.

Jag uppskattar att arbeta med varierande och intressanta kunder, såväl stora som små. Jag tycker det är roligt att fördjupa mig i varje kunds behov, mål och utmaningar och hitta bra lösningar för just dem.

Tack, Ann-Sofie!

Vill du läsa mer om Grades Customer Success Team?