Vem är Xavier Follet?

Möt vår medarbetare Xavier Follet. Xavier har över 20 års erfarenhet av digital utbildning, och ses som pappa till vårt populära författarverktyg COMPOSER.

Hej! Vem är du och vad gör du på Grade?

Hej! Jag är en glad kille från Stockholms nordöstra förort. Jag är en av Grades tekniska specialister i alla frågor som rör e-utbildning. Mina dagar tillägnar jag att hjälpa våra kunder och kollegor med sina tekniska utmaningar i strävan att skapa, distribuera och följa upp digitala utbildningssatsningar.

Som ansvarig för Grades författarverktyg COMPOSER får jag även designa, utveckla och underhålla ett av marknadens bästa verktyg. Det arbetet tillgodoser min kreativa och skapande sida.

Du är en av de medarbetare som arbetat på Grade allra längst – hur har den resan sett ut?

Jag tror inte att man kan jobba så länge på ett företag om man inte är fullständigt förälskad i vad det sysslar med. Vägen har varit lång och självklart inte helt utan gropar och frustration. Men inget som väger emot tillfredsställelsen att få hjälpa till att leverera produktioner i världsklass.

Under min långa tid på Grade har jag inte bara sett företaget växa sig till ett av de bästa i Norden. Jag har även haft förmånen att se på och bidra till e-utbildningsbranschen utveckling. Från CD-skivorna med datakörkortets utbildningar till WCAG-tillgängliga mobilbaserade utbildningslösningar.

Vad gör du på fritiden när du inte jobbar?

På fritiden vandrar tankarna sällan långt ifrån utbildningsbranschen. Men jag hittar avkoppling i snickeriarbete. Att designa möbler eller mjukvarusystem är för mig rätt så snarlika upplevelser. Någonting blir till och det känns riktigt bra!

Jag gillar att spela musik. På alla möjliga instrument. Det kanske är därför jag inte är så bra på något av dem.

Vad är det bästa med att arbeta på Grade?

Att arbeta på Grade innebär en stor frihet. Friheten att prova nya saker, att utvecklas samt att få nöjet att leverera smarta lösningar och moderna produkter i världsklass.

Företaget är fullt av kreativa människor med otroligt driv. Det ger inspiration och pushar en till att alltid bättra sig.

Stort tack Xavier!

Vill du läsa mer om COMPOSER?