Koncernen Grade förvärvar Refensa och stärker sitt erbjudande inom HR-tech

Koncernen Grade fortsätter att växa och förvärvar nu Refensa. Refensa är en molnbaserad lösning för digital referenstagning vid rekrytering. Lösningen säkerställer kvalitén och säkerheten vid referenstagning och sparar samtidigt tid och pengar för arbetsgivaren. Hopslagningen förstärker Grades erbjudande av best-of-breed-lösningar inom HR och är ett naturligt steg i koncernens tillväxtstrategi.

– Refensa har en stark laguppställning och erbjuder en produkt som snabbt kommer att skapa stora värden för våra nuvarande och framtida kunder. Vinsten med en tidsbesparande och kvalitetssäkrad process när det kommer till digital referenstagning är en självklarhet för den moderna HR-avdelningen. Refensas produkter är en ”perfect match” som på ett fint sätt kompletterar vår produktvision kring en helhetslösning för att hantera hela medarbetarresan, säger Rickard Kajson, VD för koncernen Grade.

– Refensa har sedan start vuxit organiskt tack vare de nära kundrelationer vi byggt genom åren. Vi har kommit till ett läge där vi är redo att växla upp, bredda vår marknad och samtidigt förbättra vår produkt. Att bli en del av koncernen Grade känns som helt rätt beslut då vi ser både tekniska och marknadsmässiga synergier mellan produkterna. Grade har påbörjat en spännande resa och det känns solklart att Refensas delaktighet kommer att gynna både våra befintliga och framtida kunder, säger Karl August Gratte, Martin Heden Lindgren & Joakim Larsson, grundare av Refensa.

Om koncernen Grade

Den växande koncernen består nu av bolagen Varbi, Grade, Workbuster och Refensa. I samband med förvärvet av Refensa samlas koncernen under det gemensamma namnet Grade. Grade erbjuder en helhetslösning inom kompetensförsörjning som sträcker sig över hela medarbetarresan. Koncernen omsätter 120 Msek varav 87% är återkommande intäkter. Största ägare är Viking Venture.

Läs mer om Refensa här