Kraftfullt LMS för din organisations lärande

Grade Learning är LMS:et för organisationer med höga krav på säkerhet, tillgänglighet och flexibilitet – ett komplett Learning Management System som effektivt hanterar allt från digitalt mikrolärande till komplexa ledarskapsprogram.

Lärplattformar effektiviserar kompetensutveckling för deltagare

Trygghet

Som kund till Grade har du alltid en dedikerad projektledare från oss vid din sida. Vi stöttar din organisation så att ni får maximalt värde av ert LMS. Dessutom har du via mejl, telefon och helpdeskportal tillgång till vår uppskattade support med 98,25% kundnöjdhet.

LMS gör utbildning och lärande tillgängligt för medarbetare

Tillgänglighet

Tillgänglighet är viktigt för oss och våra kunder. Vårt LMS lever upp till tillgänglighetskraven i WCAG 2.1 AA och kan användas av användare med t.ex. syn- eller hörselnedsättning. Med ett modernt gränssnitt och responsiv design är LMS:et enkelt att använda på både mobil, dator eller surfplatta.

Företag förser medarbetare med utbildning

Flexibilitet

Våra kunder tillhör de allra största arbetsgivarna i Sverige, och vi har stor erfarenhet av att införa Grade Learning i komplexa organisationer inom både privat och offentlig sektor. Våra integrationsspecialister hjälper din organisation att importera historik från andra system och integrera LMS:et mot exempelvis HR-system.

Lärplattformar effektiviserar kompetensutveckling för deltagare

Bygg en stark organisation med vårt LMS

Oavsett om dina medarbetare säljer solceller, bygger vägar eller lagar tänder krävs engagemang och rätt kompetens för att lyckas och göra ett bra jobb. Vi har utvecklat vår lärplattform utifrån övertygelsen om att kompetens, engagemang och lärande hänger ihop – och när det kommer till att utvecklas och nå resultat är en organisation inte starkare än dess svagaste länk.

”Efter införandet av Grade Learning kan vi på strategisk nivå planera för nya utvecklingssatsningar utifrån verksamhetens behov.”

Cecilia Bergensjö

F.d. Chef Kompetensutveckling, Peab

Peab arbetar strategiskt med lärande och utbildning
Petter Frisk från Telenor
“Nu får vi verkligen det bästa av båda världar – det vi kan lära oss digitalt lär vi oss digitalt och när vi träffas kan vi utnyttja tiden effektivt och bygga vår kultur.”

Petter Frisk

Learning Manager & Developer, Telenor

Telenor använder LMS för e-learning-kurser
“Med Grade Learning skapade vi en framgångsrik samverkan och levererade ett effektivt och engagerande kompetenslyft för våra medarbetare.”

Hanna Järnmark

L&D-specialist på Fryshuset

Upptäck Grade Learning

Vill du boka en demo eller veta mer om Grade Learning? Fyll i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan!

Learning Management System i offentlig sektor

Många myndigheter, kommuner och närmre hälften av Sveriges regioner har valt Grade Learning som LMS för att skapa optimala förutsättningar för lärande och utveckling. Klicka på knappen för att läsa mer om våra lösningar i offentlig sektor och ladda ner exempel på upphandlingsdokument från verkligheten.

LMS i offentlig sektor

Relaterade produkter:

Digital pre- och onboarding

Välkomna och introducera nya medarbetare med digital onboarding för bästa möjliga start på medarbetarresan.

Pulsmätningsverktyg

Mät och analysera medarbetares engagemang och välmående med regelbundna pulsmätningar.

Kompetensstyrning

Framtidssäkra er kompetensförsörjning och ta tillvara på outnyttjad kompetens med digital kompetenshantering.

Performance management

Nå era övergripande verksamhetsmål med digitala medarbetarsamtal och effektiv målstyrning.

Medarbetarundersökningar

Använd medarbetarundersökningar för att utvärdera er verksamhet på djupet och identifiera utvecklingsområden.

Grade Learning är en del av vår Talent-plattform och kan användas som helt fristående LMS eller sömlöst integrerat med övriga moduler.

Nyhetsbrev - That's Grade News!

Vill du få inspiration och nyheter inom rekrytering, HR och kompetensförsörjning direkt i din inkorg? Prenumerera på vårt nyhetsbrev:

Vanliga frågor och svar om Grade Learning och LMS

Vad är ett LMS?

LMS står för Learning Management System, vilket normalt översätts till lärplattform på svenska. LMS används för att distribuera, genomföra och följa upp olika former av läraktiviteter – exempelvis e-Learning och traditionella klassrumskurser. Deltagarna i ett LMS kan vara medarbetare och/eller elever.

Vilka verksamheter har nytta av ett LMS?

Ursprungligen användes lärplattformar mest av skolvärlden, men idag är målgruppen för LMS alla företag och organisationer som vill kunna arbeta digitalt och strukturerat med lärande och medarbetarutveckling.

Är LMS, Learning Management System och lärplattform samma sak?

Ja, det är precis samma sak. I takt med att användningsområdena för digitala utbildningsplattformar blivit fler har också benämningarna på den här typen av system utvecklats – utbildningssystem, e-learningplattform, e-learningsystem, LMS-system, LXP (learning experience platform), lärplattform och utbildningsportal är bara några av de begrepp som används.

Vad är SCORM?

SCORM står för Sharable Content Object Reference Model och det är ett standardformat för e-Learning. SCORM gör det möjligt att exportera och importera digitala utbildningar mellan olika LMS. 

Självklart stödjer Grades LMS SCORM-formatet, så att du enkelt både kan importera och exportera e-kurser och få korrekt uppföljning. 

Vad skiljer Grade Learning från andra LMS?

Våra kunder uppskattar flexibiliteten och möjligheten att enkelt integrera LMS-delarna i processer som medarbetarsamtal, målstyrning och kompetensstyrning. Grade Learning är LMS:et ni aldrig behöver växa ur – det används av allt från mindre utbildningsföretag till Sveriges allra största arbetsgivare inom både privat och offentlig sektor. 

Kan Grades LMS användas för onboarding av nya medarbetare?

Ja, absolut! I Grade Learning kan ni enkelt skapa engagerande onboardingprogram för nya medarbetare. Ni kan varva digitala utbildningar med lättöverskådliga checklistor som enkelt följs upp av både chef och HR/administratör.

Ta gärna tillvara på nya medarbetares engagemang och nyfikenhet redan innan första arbetsdagen med digital preboarding. I Grade Learning ingår integration till Grades rekryteringsverktyg, så att blivande medarbetare automatiskt kan bli inbjudna att starta sin pre- och onboarding direkt efter att anställningsavtalet signerats. 

Hur når våra medarbetare Grade Learning?

Grade Learning är en molntjänst (SaaS) som nås genom att skriva in en URL i webbläsaren. Ni bestämmer själva vilken webbadress ni vill ha till ert LMS. På inloggningssidan loggar era medarbetare in genom att ange användarnamn och lösenord. Det är också möjligt att aktivera SSO (Single-Sign-On) så att era medarbetare loggas in automatiskt. 

Självklart kan medarbetarna nå LMS:et både från dator, läsplatta och mobil. 

Kan vi administrera traditionella klassrumsutbildningar i Grade Learning?

Ja! Självklart kan ni komplettera era digitala läraktiviteter med traditionella instruktörsledda kurstillfällen - exempelvis när det finns behov av att kontrollera ett praktiskt moment eller när utbildningen behöver ske i en specifik miljö. 

Till skillnad från digital utbildning sker ett traditionellt kurstillfälle vid en bestämd plats och tidpunkt. Grade Learning hjälper er att administrera anmälningsformulär, deltagarlistor, väntelistor, allergirapporter, närvarohantering, fakturering och mycket mer. 

Grade Learning kan köpas med eller utan modulen för traditionell instruktörsledd utbildning. 

Vem kan skapa e-Learning i Grade Learning?

Det korta svaret: vem som helst. Det inbyggda författarverktyget Composer kräver ingen förkunskap alls. Det ska vara enkelt och roligt att skapa interaktiv e-Learning!

Det lite längre svaret: personer som har kursadministratörsbehöriget till en eller flera digitala utbildningar i Grade Learning. Vissa organisationer har dedikerade kursproducenter, andra låter medarbetare som är ämnesexperter skapa e-Learning så att viktig nyckelkompetens sprids i organisationen. Om ni vill ha rådgivning kring exempelvis pedagogik eller innehåll hjälper vi er gärna.

Finns det ett färdigt kursbibliotek i Grade Learning?

Ja, många av våra kunder väljer att prenumerera på vårt kursbibliotek av färdiga e-kurser. Det innehåller digitala utbildningar inom områden som GDPR, likabehandling, informationssäkerhet och brandsäkerhet. Nya e-kurser tillkommer löpande och med plattformens inbyggda författarverktyg kan ni enkelt finjustera innehållet så att det passar just er verksamhet. 

Kan vi erbjuda e-learning till andra målgrupper än våra egna medarbetare?

Ja, självklart! Grade Learning kan användas för att utbilda allt från allmänheten till kunder, samarbetspartners och återförsäljare. LMS:et har ett flexibelt upplägg med kurskataloger som gör det möjligt att erbjuda olika kursutbud till olika målgrupper. Självklart kan ni mixa helt digitala utbildningar med fysiska (lärarledda) kurstillfällen.

Det är också möjligt att använda Grade Learning för att ge era målgrupper tillgång till helt öppna  utbildningar utan krav på registrering.

Innehåller Grade Learning gamification?

Jadå! Många upplever att lärande blir lite extra roligt genom att addera spelmoment som poängtavlor och utmärkelser. Gamification (spelifiering) är ett effektivt sätt att engagera era medarbetare och öka era inlärningsresultat. Ni bestämmer själva vilka mål och prestationer som ska belönas och sen sköter Grade Learning resten. Vem vill inte ligga i topp på en poängtavla?  

Kan vi hantera compliance-utbildningar i Grade Learning?

Ja. Många verksamheter har utbildningar som medarbetarna behöver genomföra en eller flera gånger för att leva upp till aktuella regler och föreskrifter. I Grade Learning har ni alltid koll på vilka av era medarbetare som genomfört era obligatoriska utbildningar.

Om ni har utbildningar som ska genomföras med regelbundna intervall kan ni använda tidsinställda certifikat för att automatisera omregistrering och säkerställa att medarbetarnas kunskapsnivå uppfyller kraven i rollen. 

Vilka språk finns Grades Learning Management System på?

I standardutförande är LMS:et på svenska, engelska, norska och finska. Det är inga problem att aktivera fler språk om ni har behov av det. Språkinställningarna i Grade Learning är flexibla, så att era medarbetare kan välja det språk de föredrar. Givetvis kan ni också ange olika default-språk för olika delar av organisationen. 

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på , Grade använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för personlig annonsmätning

För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata