Distansinstitutet logotyp

Kundcase: Distansinstitutet

Distansinstitutet har på kort tid blivit en populär leverantör av digitala yrkesutbildningar. Att fokusera på deltagarupplevelsen i lärplattformen visade sig vara ett vinnande koncept.

Distansinstitutet startade 2018, med affärsidén att erbjuda digitala yrkesutbildningar ledda av profilerade ämnesexperter.

Vi startade Distansinstitutet eftersom vi såg att efterfrågan på privata yrkesutbildningar var stor. Att kunna studera var som helst i världen helt utan fasta tider och deadlines är något många lockas av. Vi ville erbjuda ett alternativ till t.ex. högskola och yrkeshögskola med profilerade ämnesexperter och smidig deltagarupplevelse hela vägen från köp till certifiering. Valet av lärplattform var givetvis viktigt för oss, och vi jämförde många olika leverantörer innan vi bestämde oss. Grade erbjöd en flexibel lösning och var lyhörda för våra behov, berättar Marcus Lindh, VD och grundare av Distansinstitutet.

“Vi har tillsammans med Grade lyckats skapa ett koncept som ger en smidig och pedagogisk deltagarupplevelse.”
Marcus Lindh, VD/Grundare – Distansinstitutet

Lösning

Distansinstitutet bestämde sig för att införa Grade Learning. Med plattformen på plats började de tillsammans med ämnesexperterna att producera utbildningarna i det inbyggda författarverktyget Composer. Stor vikt lades vid deltagarupplevelsen – utbildningarna skulle vara enkla att navigera i och hålla rätt pedagogisk nivå. Innehållet består idag av allt från filmer, skärminspelningar och intervjuer till olika typer av interaktiva övningar.
– Eftersom våra deltagare genomför utbildningarna helt utan klassrumsträffar arbetar vi mycket med övningar, vilket ger oss möjlighet att använda dynamisk feedback som en del av lärandeprocessen. Med övningsmomenten kan vi dels säkerställa att deltagaren har förstått, och dels repetera viktigt innehåll, berättar Marcus.
Efter avslutad utbildning får deltagarna ett diplom, och de har också möjlighet att bli certifierade inom sitt område genom olika typer av arbetsprov som bedöms av Distansinstitutet tillsammans med aktuell ämnesexpert. Certifieringen blir ett kvitto på att deltagaren tagit till sig aktuell kunskap och har kompetensen att applicera den i vardagen.

Resultat

Satsningen på privata yrkesutbildningar i lättillgängligt format har visat sig vara ett vinnande koncept. Distansinstitutet växer så det knakar, och kommer lansera 10 nya utbildningar bara inom det kommande året. Av de cirka 3000 personer som påbörjat studier hittills är responsen positiv.

– Efter avslutade studier får deltagarna betygsätta utbildningarna, och genomsnittsbetyget ligger på 4,41 av 5. Vad gäller lärplattformen ger 90% av deltagarna högsta betyg. Vi kommer att fortsätta ta fram utbildningar efter rådande behov på arbetsmarknaden, och vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete med Grade, avslutar Marcus.

Läs mer om Distansinstitutet här.

Kontakta oss!

Har du frågor eller vill veta mer om oss? Fyll i formuläret så återkommer vi!