Kicks: A New Learning Experience

När Kicks skulle ta fram sin nya utbildningsportal så valde man att enbart utgå från medarbetarnas behov.

– Vi har tagit fram ett utbildningskoncept som medarbetarna vill ha utifrån deras förutsättningar. Genom att ta reda på vad de vill ha, hur de vill ta in ny kunskap och sen tillsammans med Grade spåna innovativa ideér lyckades vi skapa KICKS Academy Online – A New Learning Experience, säger Mikael Andersson, f.d. Nordic training and development manager.

Idag har Kicks totalt ca 1 500 medarbetare i Sverige, Norge och Finland och sedan starten har Kicks haft ett snitt på nästan 10 000 rapid learnings i månaden, utan att ställa några krav.

– Genom att skapa utbildningar utifrån vad medarbetarna efterfrågar har vi skapat ett sug och förståelse att vi hela tiden behöver träna. Vi tror på korta utbildningar med tydliga mål och förväntningar, säger Mikael.

Plattformen som är helt responsiv bygger på Grade LEARNING och för att göra det möjligt att producera en stor mängd utbildningar på ett snyggt och användarvänligt sätt har Kicks använt sig av det inbyggda författarverktyget Grade COMPOSER. Funktionsmässigt är plattformen anpassad för att stödja det sociala lärandet och 70-20-10 regel genom att blanda webbaserade utbildningar med aktiviteter i butik samt direkt uppföljning av chefer och tävlingar mellan medarbetarna. I Plattformen kan medarbetare se sina poäng och badges samt följa sin utbildningsprogress stegvis på olika nivåer.

Kicks har redan efter fyra veckor kunna se ett tydligt resultat av utbildningssatsningen.

– Vårt mål var att sälja 300% mer än föregående år och dubbla försäljningen mot föregående månad. Resultatet blev 1500% ökning jämfört med föregående år och över 400% mot föregående månad, avslutar Mikael.