Bilder på: Rickard Kajson - VD för Grade, Mia Stipić - Produktägare Matcha, Emil Gyllenring - VD för Multisoft, Stefan Iversen - Affärsområdeschef Multisoft
Övre raden från vänster: Rickard Kajson - VD för Grade, Mia Stipić - Produktägare Matcha, Emil Gyllenring - VD för Multisoft, Stefan Iversen - Affärsområdeschef Multisoft

Grade säljer Matcha till Multisoft

Grade har idag, 2024/1/31, tecknat ett avtal för att avyttra 100% av aktierna i Grade Matcha AB (”Matcha”) till Multisoft AB. Matcha är ett marknadsledande stödsystem för fristående aktörer som hjälper arbetssökande till jobb eller utbildning med totala intäkter om 19 MSEK under 2023.

Fokus på kärnverksamheten

Matcha blev en del av Grade 2021 då Workbuster, Varbi och Grade gick samman. Sedan dess har Grade haft en strategi att renodla verksamheten genom att fokusera på mjukvara som stöttar processerna inom medarbetarresan.

– Matcha har varit en viktig del i Grade – med en stark produkt, dedikerat team och fantastiska kunder. Grade tar nu en tydligare riktning med fokus på medarbetarresan. Eftersom Matcha skiljer sig en del från Grades övriga produktsvit har vi valt att se om det finns en bättre hamn för produkten. I Multisoft finns en ägare som kan branschen och som vill utveckla Matcha långsiktigt tillsammans med kunder och andra intressenter, säger Rickard Kajson, VD för Grade.

– Vi ser fram emot att växa tillsammans med Matcha-teamet, och att kunna erbjuda kunderna möjlighet till helt skräddarsydda funktioner och integrationer med andra system. Matcha kommer att vara en kraftfull lösning både för de som vill ha en standardlösning via molnet och för de som har mer unika behov, säger Emil Gyllenring, VD för Multisoft.

Business-as-usual för Matchas kunder

Multisoft tar över hela verksamheten inklusive dess medarbetare. Produktägare Mia Stipić ser positivt på framtiden och ser stora fördelar för Matchas kunder med Multisoft som ny ägare. Hon betonar också att Matchas kunder kan känna sig trygga i att verksamheten till största del kommer att fortsätta precis som vanligt.

– Det viktigaste för mig är att våra kunder känner sig trygga med vår produkt och den nära relationen till oss som jobbar med Matcha. Vår tillgänglighet, support och underhåll kommer att finnas kvar precis som vanligt och vi behåller samma kundfokus som tidigare. Multisoft har en stark affärsstrategi inom IT-lösningar, vilket kommer att ge Matcha ännu större möjligheter att förbättras och växa, säger Mia Stipić, produktägare av Matcha.

Om Grade

Den växande Gradekoncernen består nu av bolagen Jobbnorge, Varbi, Grade, Workbuster, Realcruit och Refensa. Grade erbjuder flexibla lösningar inom Talent Management för hela medarbetarresan. Under 2024 förväntas Grade omsätta cirka 370 MSEK, varav cirka 350 MSEK är återkommande intäkter. Största ägare är Viking Venture.

Om Multisoft

Multisoft grundades 1995 och är specialiserade inom anpassningsbara och automatiserade systemlösningar.

Kontakt

Rickard Kajson – VD på Grade: +46 76 501 05 36

David Pode – M&A på Grade: +46 70 540 99 55