Kraftfullt LMS för er organisations lärande

Grade Learning är en komplett lärplattform som hanterar allt från digitalt mikrolärande till komplexa ledarskapsprogram. Plattformens inbyggda författarverktyg gör det enkelt att skapa interaktiv digital utbildning som engagerar era medarbetare och förflyttar er verksamhet framåt.

Grade Learning:

Trygghet

Som kund till Grade har ni alltid en dedikerad projektledare från oss vid er sida. Vi stöttar er organisation så att ni får maximalt värde av ert LMS. Dessutom har ni via mejl, telefon och helpdeskportal tillgång till vår uppskattade support med 98,25% kundnöjdhet (genomsnittligt värde 2021).

Tillgänglighet

Tillgänglighet är viktigt för oss och våra kunder. Grade Learning lever upp till tillgänglighetskraven i WCAG 2.1 AA och kan användas av användare med t.ex. syn- eller hörselnedsättning. Med ett modernt gränssnitt och responsiv design är LMS:et enkelt att använda på både mobil, dator eller surfplatta.

Flexibilitet

Våra kunder tillhör de allra största arbetsgivarna i Sverige, och vi har stor erfarenhet av att införa Grade Learning i komplexa organisationer. Våra integrationsspecialister hjälper er att importera historik från andra system och integrera LMS:et mot exempelvis HR-system.

"Nu får vi verkligen det bästa av båda världar – det vi kan lära oss digitalt lär vi oss digitalt och när vi träffas kan vi utnyttja tiden effektivt och bygga vår kultur."

Petter Frisk
Learning Manager & Developer – Telenor

Upptäck Grade Learning

Vill du boka en demo eller veta mer om Grade Learning? Fyll i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan!

Grade Learning i offentlig sektor

Många myndigheter, kommuner och närmre hälften av Sveriges regioner har valt Grade Learning som LMS för att skapa optimala förutsättningar för lärande och utveckling. Klicka på knappen för att läsa mer om Grade i offentlig sektor och ladda ner exempel på upphandlingsdokument från verkligheten.

Vanliga frågor om LMS och Grade Learning

LMS står för Learning Management System, vilket normalt översätts till lärplattform på svenska. LMS används för att distribuera, genomföra och följa upp olika former av läraktiviteter – exempelvis e-Learning och traditionella klassrumskurser.

Ursprungligen användes lärplattformar mest av skolvärlden, men idag är målgruppen för LMS alla företag och organisationer som vill kunna arbeta digitalt och strukturerat med lärande och medarbetarutveckling.

Ja, det är precis samma sak. I takt med att användningsområdena för digitala utbildningsplattformar blivit fler har också benämningarna på den här typen av system utvecklats – utbildningssystem, e-learningplattform, e-learningsystem, LMS-system, lärplattform och utbildningsportal är bara några av de begrepp som används.

SCORM står för Sharable Content Object Reference Model och det är ett standardformat för e-Learning. SCORM gör det möjligt att exportera och importera digitala utbildningar mellan olika LMS. 

Självklart stödjer Grade Learning SCORM-formatet, så att ni enkelt både kan importera och exportera e-kurser. 

Våra kunder uppskattar flexibiliteten och möjligheten att enkelt integrera LMS-delarna i processer som medarbetarsamtal, målstyrning och kompetensstyrning. Grade Learning är LMS:et ni aldrig behöver växa ur - det används av allt från mindre utbildningsföretag till Sveriges allra största arbetsgivare inom både privat och offentlig sektor. 

Ja, absolut! I Grade Learning kan ni enkelt skapa engagerande onboardingprogram för nya medarbetare. Ni kan varva digitala utbildningar med lättöverskådliga checklistor som enkelt följs upp av både chef och HR/administratör. Ta gärna tillvara på nya medarbetares engagemang och nyfikenhet redan innan första arbetsdagen med digital preboarding. I Grade Learning ingår integration till Grades rekryteringsverktyg, så att blivande medarbetare automatiskt kan bli inbjudna att starta sin pre- och onboarding direkt efter att anställningsavtalet signerats. 

Grade Learning är en molntjänst (SaaS) som nås genom att skriva in en URL i webbläsaren. Ni bestämmer själva vilken webbadress ni vill ha till ert LMS. På inloggningssidan loggar era medarbetare in genom att ange användarnamn och lösenord. Det är också möjligt att aktivera SSO (Single-Sign-On) så att era medarbetare loggas in automatiskt. 

Självklart kan medarbetarna nå LMS:et både från dator, läsplatta och mobil. 

Ja! Självklart kan ni komplettera era digitala läraktiviteter med traditionella instruktörsledda kurstillfällen - exempelvis när det finns behov av att kontrollera ett praktiskt moment eller när utbildningen behöver ske i en specifik miljö. 

Till skillnad från digital utbildning sker ett traditionellt kurstillfälle vid en bestämd plats och tidpunkt. Grade Learning hjälper er att administrera anmälningsformulär, deltagarlistor, väntelistor, allergirapporter, närvarohantering, fakturering och mycket mer. 

Grade Learning kan köpas med eller utan modulen för traditionell instruktörsledd utbildning. 

Det korta svaret: vem som helst. Det inbyggda författarverktyget Composer kräver ingen förkunskap alls. Det ska vara enkelt och roligt att skapa interaktiv e-Learning!

Det lite längre svaret: personer som har kursadministratörsbehöriget till en eller flera digitala utbildningar i Grade Learning. Vissa organisationer har dedikerade kursproducenter, andra låter medarbetare som är ämnesexperter skapa e-Learning så att viktig nyckelkompetens sprids i organisationen. Om ni vill ha rådgivning kring exempelvis pedagogik eller innehåll hjälper vi er gärna. 

Ja, många av våra kunder väljer att prenumerera på vårt kursbibliotek av färdiga e-kurser. Det innehåller digitala utbildningar inom områden som GDPR, likabehandling, informationssäkerhet och brandsäkerhet. Nya e-kurser tillkommer löpande och med plattformens inbyggda författarverktyg kan ni enkelt finjustera innehållet så att det passar just er verksamhet. 

Ja, självklart! Grade Learning kan användas för att utbilda allt från allmänheten till kunder, samarbetspartners och återförsäljare. LMS:et har ett flexibelt upplägg med kurskataloger som gör det möjligt att erbjuda olika kursutbud till olika målgrupper. Självklart kan ni mixa helt digitala utbildningar med fysiska (lärarledda) kurstillfällen. Det är också möjligt att använda Grade Learning för att ge era målgrupper tillgång till helt öppna  utbildningar utan krav på registrering.

Jadå! Många upplever att lärande blir lite extra roligt genom att addera spelmoment som poängtavlor och utmärkelser. Gamification (spelifiering) är ett effektivt sätt att engagera era medarbetare och öka era inlärningsresultat. Ni bestämmer själva vilka mål och prestationer som ska belönas och sen sköter Grade Learning resten. Vem vill inte ligga i topp på en poängtavla?  

Ja. Många verksamheter har utbildningar som medarbetarna behöver genomföra en eller flera gånger för att leva upp till aktuella regler och föreskrifter. I Grade Learning har ni alltid koll på vilka av era medarbetare som genomfört era obligatoriska utbildningar. Om ni har utbildningar som ska genomföras med regelbundna intervall kan ni använda tidsinställda certifikat för att automatisera omregistrering och säkerställa att medarbetarnas kunskapsnivå uppfyller kraven i rollen. 

I standardutförande är LMS:et på svenska, engelska, norska och finska. Det är inga problem att aktivera fler språk om ni har behov av det. Språkinställningarna i Grade Learning är flexibla, så att era medarbetare kan välja det språk de föredrar. Givetvis kan ni också ange olika default-språk för olika delar av organisationen. 

Inspiration och kunskap inom HR

Nyhetsbrev - That's Grade News!

Vill du få inspiration och nyheter inom rekrytering, HR och kompetensförsörjning direkt i din inkorg? Prenumerera på vårt nyhetsbrev: